***

Денислам Биджиев
барды мени юч ёзеним
ёз деген меникид
экибашлы тауукъ бездирдинг
къан тамырыма илиниб
да ёз деген джанынга сингмейд
таза сууну бокъларса
бир бетингде минг бет
дагъыда мени къатымда азса
къан излеген къан табар
суу излеген къара суу ичер
сора боламыд аны джюреги тар
кан излегенни тойдурмаз джер
 тёрт джанындан басад зар
къан къусханы кыйыры джар
адамлыгъын джууад тер