Пригадую

Галина Чехута
Пригадую весну минулих літ,
Як радісно дивилась на цвітіння,
Усотувала дивний мікросвіт,
Листочків ледь помітне шарудіння.

Спокійно споглядала небокрай,
Розчулено сприймала теплий вітер,
Вслухалась у пісні веселих зграй
І забувала про усе на світі.

Поновлюю у пам'яті місця,
Де мріяти у затишку любила…
Все розтоптали ворога війська,
Хоч Господа старанно я молила…

Як хочеться забути весь цей жах,
Мелодію печалі найстрашнішу,
Та бачу рідний край лише у снах
І мрію повернутися у тишу…