Прощальный отсвет розовый заката

Серж Конфон 2
извор превода је овде: http://www.stihi.ru/2022/05/03/6665



Опроштајни ружичасти одсјај заласка сунца
и неочекивани прилет птице
са исходом кишних суза зове негде,
рећи ми нешто жели од дана висине.

Али како разумети у магли околности
искрене речи природе?
Толико је покварених додира овде.
Толико слепила неприродности.

Залазак сунца свима даје светлу траку,
где нам живот нису затворили облаци.
Непотребани проблеми и бљештавило
река увида је застрта.