Еще далеко

Ана Величкова
      
                Болгарский
                Космос и Человек

               
                ОЩЕ  Е  ДАЛЕЧЕ

                Вселената сега е
                на звездна висота.
                Прогонва смело мрака
                и сее светлина.
                На на Земята плах е
                разумният светлик.
                Човекът е далече
                от звездния си миг.

                Кога ли ще прогледне
                и ще намери лек
                за своите злини?
                Той с мощен интелект
                дали ще вникне смело
                в душевните тъми?
                И мрачните предели
                на своята незрялост
                ще може ли с ума си
                докрай да освети?
               
                Без отговор остават
                всевечните въпроси.
                Човекът продължава
                наострен меч да носи...               

                Ана  Величкова