Жорстока нацiя

Галина Чехута
Жорстока, ненависна нація
Всотала злобу з молоком.
Спадкова злочинна мутація
У тілі живе хижаком.

Не бачу пояснення іншого
Нестримної тяги до вбивств,
Немає створіння грубішого
Для лютих, неправедних битв.

Вбивати, калічити, мучити -
Ось сутність страшних палачів!
У мозок катів не втлумачити
Спокуту за смерть тисячів.

Бездушні не мучаться соромом,
Нічого не знають про жаль…
Не можна скаліченим розумом
Сприймати ні біль, ні печаль.