Залацiстае поле

Мария Мучинская
Шэпча вецер з прасторам
Каласкамi налiтымi.
Ён хвалюе, як мора,
Над галоўкамi жытнiмi.

Залацiстае поле
З васiлькамi блакiтнымi.
Зiхацiць наваколле
Прамянькоў каларытамi.

Льюцца песнi дзiвосна
Над матуляй-радзiмаю.
Прытулiла нас ночка,
Чутна трэль салаўiная.

Абнiмаю край родны
Сваiм сэрцам i мроямi.
Мару быць табе годнай,
Адарыць цябе зорамi…