Нiчна троянда

Татьяна Де Вриз
Троянда, що розквiтла по весни,
Духмяна та яскрава, як кохання, -
Вона прийшла до мене увi снi,
В iї очах почув я впiзнавання.

Так, ти впiзнала мене крiзь туман
Блакитних снiв, бажань полутаємних,
Я мрiяв: обiйму стрункiй твiй стан,
I розпочнеться наш роман приємний.

Но був той сон коротким та сумним –
Вона пiшла сама, до краю неба
Понад джерелом, чистим та стрiмким,
Залишив менi спогади про себе ...