Брат Вечности

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                БРАТ НА ВЕЧНОСТТА

                Геният е брат на Вечността -               
                към истината пътища чертае.
                В безкористна и плодна самота
                въздига мисълта си до Безкрая.

                Така поставя сигурно начало
                на мъдростта за нови векове
                и в него като в чисто огледало
                разискрят се прекрасни светове.

                Ана  Величкова