Разница

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди

               
                Р А З Л И К А

                Пред праг висок талантът се изправя.
                Той търси и до бяла жар гори.
                И чужда му е жаждата за слава,
                за лек живот, награди и пари.

                Способният нагажда се умело -
                успехът е за него главна цел.
                Животът му е коловоз премерен,
                а хоризонтът с достижим предел.

                Ана  Величкова