Злам

Александр Ноцкий
Щось зламалося, брате… зламалося.
Щось безмірно потрібне мені…
Я свобідний, а значить, здавалось би,
не згораю у долі вогні!..

Але щось непохитне й не втрачене
безвідновно зламалося тут,
за моїми сльозами гарячими
і віршами, що вирвались з пут…

І ось те, перекручене й зламане,
намагається звести мій світ
до холодного, чорного каменя
серед горем потрощених плит…

Та не можна безвиході віником
все, що зламане, в купу змести
і здорового в розумі кіника
до хвороби душі привести!..

Бо життя - це не те, що здавалося…
А любов - це не вічності брак…
Щось зламалося, брате… зламалося.
Але я вже навчився і так…