Дни проходят

Ана Величкова
 
                Болгарский
                Мир и Люди


                ДНИТЕ  МИНАВАТ

                Дните минават. Защо да се радвам?
                Добро не очаквам и занапред.
                Един вдига сватба, друг точи брадва...
                Над всичко вилнее паричният гнет.

                Навсякъде болка и дива неправда,
                убийствена алчност и нищета.
                Ракети, развихрена смъртна заплаха...
                Къде се изгуби, наша мирна звезда?

                Дните минават. Светът се разтърсва
                от своята пещерно-сляпа злина.
                До кости премръзнал, той вече не търси
                човечната сгряваща светлина.

                Ана Величкова