Нет времени

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я



                НЯМА  ВРЕМЕ
               
                По-малко хора покрай мен остават,
                топят се радостите ден след ден.
                За висини стремежът е сломен
                и няма на какво да се надявам.

                Изнизват се годините безспир
                под облачни и без звезди простори.
                Не зная вече накъде вървим -
                къде е долу и къде е горе.

                Назад е всичко, а напред тъга -
                безмълвна, безответна и безлична.
                Не виждам ни протегната ръка,
                ни изход от човешката себичност.

                Дори не питам как и откога,
                а за въпроси времето изтича.
               
                Ана  Величкова