Геологический маршрут

Ана Величкова
                Болгарский
                Время и Я


                ГЕОЛОЖКИ МАРШРУТ

                Клисура без капчица влага,
                насечени зли върхове,
                безжизнено мътно небе
                и пръст с цветове на жарава.

                Несгоди и болки забравям,
                изследвам скала след скала.
                Пред мене Земята разтваря
                към тайнствени сили врата:
                към спазми на мощни стихии,
                към знаци от бурни вълни.

                Аз може би тук ще открия
                от древните клетки следи -
                на живия свят букви първи,
                от епоса земен пръв стих.

                Ана  Величкова