Солнечная дорожка

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                СЛЪНЧЕВА  ПЪТЕКА

                Морето укротено
                едва-едва се плиска.
                Лъчи новородени
                над него се разискрят.
                Пътека очертават
                до хоризонта синкав.
                Сияеща и права,
                тя мисли предизвиква.

                Зове ни да поемем
                към брегове незнайни,
                към непознато време
                и съкровени тайни.
                Навярно ще открием
                една загадка вечна.
                Ще се завърнем ние
                по-мъдри и човечни.

                Ана  Величкова