Белый голубь

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ГЪЛЪБЧЕ БЯЛО

                Гълъбче бяло
                и беззащитно,
                къде летиш
                в страшния свят?
                Ще те задави
                дим от пожари,
                бомбени трясъци
                ще те оглушат.

                Ела при мене,
                птичко невинна.
                Аз ще ти давам
                зрънца и вода.
                Ще ти разказвам
                приказки дивни
                за мирен живот
                и свобода...

                Ана  Величкова