Скали

Росен Русев
Автор:Р. Русев

Разсъмване.
Небето пише
сутрин по себе си
в розово.
С тихи стъпки
нощта се отдръпва
за  новия ден,
мъглив и мъничко мътен.
Излиза и слънцето.
Ще издуха мъглата,
морето
ще ближе пясък с език
и по скали ще въздиша,
ще целува камък след камък,
ще ги обича и шепне...
вричам се в теб и...
обичам ви...
нежни мои, скали,
в зелено облечени.