22, Самотното цвете и Господ

Величка Николова -Литатру 1
Самотното цвете и Господ
(http://stihi.ru/2022/04/12/6366 
-връзка с превода на ру от Нина Цурикова в моя дневник)               
Автор: Величка Николова - Литатру 1



Цвете мило, цвете красно, кой ли тука те довя?
Вятърът ли първокласен или буря страшна, зла?

Твоите цветове красиви са капани за оси.
Шиповете ти бодливи - не допускат хора - зли!

Ти си вече сам- самичко под тревожното небе.
Но от Господ имаш всичко: дарби - *двадесет и две!


(дарби - *двадесет и две - *ХИПЕРБОЛА = преувеличение; ПРИЛАГА СЕ В ПОЕЗИЯТА за благозвучност.)
11 април 2022 г. (9 м. - Тру)

ФОТО: Натюрморт с кошничка - (художник - Величка Николова - Литатру 1)- масло, платно...