Украина моя, моя мати

Марианна Флетчер
Україна моя, моя мати…
Я закрию тебе від стрільби.
Буду руки твої цілувати,
Пошматовані від боротьби.
Обійму тебе, моя рідненька,
Заспіваю тихенько пісні,
Відпочинь, моя лагідна ненька,
І розквітнеш ти знов навесні.
Ти прикрий свої стомлені очі…
Чуєшь спів соловейка в гаю?
Він лунає так ніжно щоночі
У смарагдовім ріднім краю.
Підготую твою вишиванку,
Що зіткали любов та життя,
Оксамитові ніжні світанки
Українське єдине буття! 
Прокидайся,моя Україна!
Хай лунає мотив солов‘я…
Наша сила з тобою єдина,
Волелюбна матусе моя!