Про що сьогоднi мовчить Марiя

Юлия Эбервейн Захарченко
Про що сьогодні мовчить Марія,
Коли над містом вирує дим?
Жевріє тьмяно строката мрія,
Тримає серце її живим.

А чи живі ті кохані люди,
Які над містом тримають щит?
Вона молитись за всіх них буде,
Допоки здатна сприймати світ.

В будинку поряд і в серці - вирви
Від бомб касетних, ракет і мін.
Вони зорали бездонну прірву
До скону світу чи поколінь.

На мапі чорним залитий ворог,
Підступний мордор шматує мир,
У їхніх душах суцільний морок,
І кат безжальний чомусь кумир.

Про що ж сьогодні мовчить Марія,
Коли сирена дала відбій?
Щодня, щомиті міцніє  мрія -
Жива країна і люди в ній.