Конец драмы

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                КРАЙ  НА  ДРАМАТА

                Същественото не е от днес.
                Най-важното е отдавна познато.
                Но така нареченият прогрес
                е вън от мъдростта на нещата.

                Светът не отчита реалностите,
                нито необратимостта на Природата.
                Триумфалните му измамности
                дълбаят опасни ходове.

                Човекът се приближава към Бездната,
                от която излизане няма.
                Ще падне там, ще изчезне
                и край на човешката драма.

                Ще свърши Животът без разкаяние.
                "Останалото е мълчание..."

                Ана  Величкова