Крепкие корны

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Люди


                ЗДРАВИ  КОРЕНИ

                Корени здрави,
                корени жилави,
                мощно се впивате
                в пръст и скали.

                Не може вятър
                яростно-бурен
                да ви изтръгне
                и повали.

                От вас поникват
                млади дръвчета,
                стебла и клони
                наливат сок.

                Корени жилави,
                корени силни,
                вие сте вечният
                мъдър урок.

                Ана  Величкова