20, ф, Да бъде мир

Величка Николова -Литатру 1
Боже, дай ни най- важното - да бъде мир
26.06.2020, философско (гражданско)
Автор – Величка Богданова Николова – Литатру1

По ръба между зло и добро
ние крачим в живота ни сложен.

Лунен диск от блестящо сребро
ни дарява с копнеж, но тревожен.

А в деня ни над нас заблестя
ярко слънце с усмивка чаровна,

озари много святи места.
Облак мил – скри местата греховни.

И нали съм художник „велик”,
нарисувах небе теменужно,
и написах със розов молив:
- Боже, дай ни това, що е нужно!

Литатру

ФОТО: Реплика на чужда творба, но значително променена.
(Картина) - масло, платно, художник - Литатру1