Неделята

Ирен Тодорова
Неделята за мъркане е ден,
Дали написано е  в календара?
Неделята на леността е в плен,
Знам...  не всеки го признава.

Неделята е мащерка и мед.
Мекици с мармалад и грижа.
Стар романтичен филм след пет.
Котка,  която в скута ми се ближе.

Неделята е топличък уют,
Разхвърлени завивки на леглото.
Неделята е антипод на студ,
Омесено с любов тесто.

Неделята – един различен свят.
Спомени   създавам, оцветявам, пиша.
И могат всичките неврони да заспят
в душата ми се ражда  дъхаво кокиче.