Не легко

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                НЕ  Е  ЛЕСНО

                Да ходиш изправен
                съвсем не е лесно -
                властното слово
                превива гърбът.
                От рани душевни,
                дълбоки и пресни,
                крив ти се струва
                и правия път.

                И всичко изглежда
                високо край тебе -
                ти ставаш по-дребен,
                вървиш без следа.
                От сламка започваш
                дори да трепериш,
                притиска те сякаш
                е тежка греда.

                Ана  Величкова