Олександр Ирванец Прощеное воскресенье

Алиса Вапперхиир
         * * *

    З міста, що ракетами розтрощене,
    До усього світу прокричу:
    Цього року у Неділю Прощену
    Я, здається, не усіх прощу!

    Світе-світе, гарно ж ти нас кинув!
    Та у пеклі цих страждань-терпінь
    Все ж стоїть золотоверхий Київ,
    Буча, і Гостомель, і Ірпінь.

    Ми усе здолаємо і вистоїм!
    Потім ще і рештки приберем
    Тих усіх, котрі були тут прислані
    Вузькооким лисим упирем.

    З вами й я і вистою, й вцілію,
    Як у землю рідну міцно впрусь.
    Я ніколи не прощу Росію.
    ...Чом відводиш очі, Білорусь?

    ...Ровненский поэт и писатель
    Олександр Ирванец написал это сти-
    хотворение 5 марта, в разбомбленном
    российскими оккупантами Ирпене.