Дерзость

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Человек


                Д Ъ Р З О С Т

                Далеко и високо, и дълбоко -
                пространството в магия те държи.
                Ще те гори неизлечима болка,
                ако на полет ти не се решиш.

                Далеко и високо, и дълбоко -
                неспирен е човешкият стремеж.
                И все по-мощен и напрегнат скока,
                след който няма вече да се спреш.

                Ана Величкова