Обманная весна

Ана Величкова
 
                Болгарский
                Мир и Люди


                ИЗМАМНА  ПРОЛЕТ

                Измамна пролет - покосени
                са цветовете ранни
                и брулят дъждове студени
                полята неорани.

                От ранно утро аз се взирам
                в далечини мъгливи.
                От хоризонта мрак извира,
                а дните ни са сиви.

                Тежи ни непосилно бреме
                от жито неродено.
                Напразно търсим брод към време
                надеждно оплодено...

                Ана  Величкова