Весенний шепот

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа


                ПРОЛЕТЕН  ШЕПОТ

                Разстила се шир празнично-зелена,
                без хорска глъчка и моторен вой.
                Очи притварям, тръпна упоена
                от сякаш химеричния покой.

                Но ето, че долавям шепот нежен
                от непонятни за слуха слова.
                Изпълнени от пролетни копнежи,
                житата хлебна изповед мълвят.

                Ана  Величкова