Абетка квiти та рослини - лiтера г

Елена Палагута
АБЕТКА
«КВІТИ ТА РОСЛИНИ»
(квітково-рослинна абетка)
– продовження: літери Г та Ґ (Г с гачком)

4. ЛІТЕРА «Г» / 3шт.

4.1. Форма «Г»:
(нарцис на ніжці, з нахиленим праворуч вінцем)

1* (кратко)
Це нарцис на довгій ніжці
З ледь нахиленим вінцем...

2*
Буква «Г» – струнка, велична...
Як уроджена Графиня...
Благородна... Неприступна...
З посмішкою на лице...

На нарцис вона похожа –
Гарний, Гордий, Граціозний...
На тонкій, високій ніжці...
І з повернутим вінцем...

4.2. Квіти і рослини на «Г»:

Гіацинт, Груша (квіт), Гліцинія, Горошок мишачий,
Горобина, Гладіолус, Герань
Гроно (китиця квіток на гілці)

3*
Розквітають Гіацинти...
Груша квітне у саду...
Скоро і кущі Гліциній –
Пишним цвітом розцвітуть...

Влітку мишачий Горошок
Нам подарить барвний квіт...
І бузку лілові Грона
Створять гарний буйноцвіт!!!

Восени нам Горобина
Грона принесе плодів...
Гладіолуси розкинуть
Крила янгольські свої...

Взимку вдома і Герані
Буде просто не до сну –
Ми від неї будем «п’яні»
І забудем про зиму!!!