Почети ми

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Почети ми,
онзи стих
от жарава и
първият пламък изплетен.
Почети ми!
А аз... затворил очи,
ще слушам унесен,
за деди и бащи,
и за кървави свади,
за невести
от сватби откраднати
и хайдути вдън горите
събрани. 
Почети ми!
За живота нелесен,
за души разделени
и онази, нашата песен
опиваща тебе и мен.         
Просто чети...
Обичам гласът ти да чувам,
леко чувствен и нежен,
обичан
и труден.
Почети ми...
не спирай,
чети...
а аз унесен по теб...
ще те гледам...
и ще се преструвам,
че слушам.