Зелената луна и Облакът

Величка Николова -Литатру 1
ЗЕЛЕНАТА ЛУНА и ОБЛАКЪТ
Автор - Величка Николова - Литатру

Тази нощ, тази нощ на небето
се усмихна зелена луна.
Облак сив си я скри във сърцето -
да не плаче щом види война.

Литатру, 9 март 2022 (14 дни от началото на войната)

*ЗАМЕЧАНИЕ:
(Дори облакът се грижи за природата, скривайки войната от Луната,
та тя да не страда, да не плаче, ако види ВОЙНА. Литатру1)