Незавръщане. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
Ние няма към какво да се връщаме -
Просто нищо не се е случило...
Нямаме тайни греховни,
Интимна вечеря на свещи,
Даже мъничко бягство за двама -
Нищо такова нямаме.

Вярно,
С души сме любили!
В пулса си вслушани
Сме мълчали...
И толкова дълго един в друг
Прониквахме,
Че съвсем сме е слели!

Кой може да го развърже
Този възел от живи въжета?!
Ти не тръгваш.
И аз не тръгвам...
Връща ли се човек
При сърцето си?...
-----
"Невозвращение" Руслина Александрова

Нам не к чему возвращаться -
Ведь ничего не случилось...
Ни тайны греховной нет,
Ни вечера при свечах
И даже бегства вдвоём -
Нет ничего такого.

Верно,
Душами мы любили!
Слушали пульс друг друга,
И оба молчали...
И так долго мы проникались
Взаимно,
Что вовсе слились!

Кто сможет теперь развязать
Этот узел сплетений живых?!
Ты не уходишь.
И я остаюсь...
Возвращается ли человек
Ко своему сердцу?...