Не летiть, лелеки

Елена Эшвович
Не летіть в Україну, лелеки,
Хоч і близька вже зовсім весна.
В ріднім краю страшна небезпека:
Ллється кров - спалахнула війна!

Хижий ворог, підступно і підло,
Біснуватий шакал, лицедій
Черевиком брудним, ніби бидло,
Серед ночі ввірвався, крадій,

До оселі, до вашої, пта'хи!
Зруйнувати - така в нього ціль,
І вкраїну покласти на плаху!
В голові в нього єресь і хміль!

Він заплатить за все, маразматик,
І потоне у крові своїй!
Він - сьогодні царьок і загарбник,
Він сьогодні прожерливий змій,

Але завтра настане розплата!
Бо для всього в житті є ціна!
Тільки шкода, що втратила брата
Україна... Війна - це війна!

Коли брат йде на брата тараном,
Коли в руки бере автомат,
Щоб вбивати, щоб стати тираном -
То вже ворог презренний, не брат!

Не летіть в Україну,  лелеки,
Бо не радісна буде весна!
Буде литися кров, буде спека,
Бо добра не приносить війна.