Тормыш

Марат Аббясов
Тормыш ул бармый гел тигез,
Дингез кебек дулкынланып уза.
Шатлык белэн кайгы аралашып,
Шулай житэсен уз улешенэ.

Без барыбез да ахирэт очен эшлибез.
Кем иманлы, кем имансыз..
Доньянын фани рэхэтлэрен телибез.
Алла исэ безгэ сонгы гомерне тели..

Уткэннэрне кайтырып булмый,
Лэкин узенне узгэртергэ момкин.
Дин кагыйдэлэрен башкаргач,
Жэннэткэ ирешуе булыр якын.