Ми хочемо миру!

Любовь Дуля Шевчик
Ми хочемо , щоб мир був на планеті ,
Щоб не лунали вибухи гранат ,
Не треба кровопролиття і смерті !
Нехай не йде з мечем на брата брат !

Ми хочемо , щоб діти посміхались ,
Щоб зустрічали  з радістю  весну ,
А матері сльозу  не проливали ,
Й синів не проводжали  на війну !

Ми хочемо, щоб всі були щасливі ,
І впевнені у завтрашньому дні!
Нехай минуть тривоги  ці   жахливі ,
Ми кажем  : «НІ»! безжалісній війні !

Ми прагнемо свободи і  спокою, 
Щоб на столах лежав насущний хліб ,
Нехай ягня пасеться під вербою ,
І хай панує мир по всій землі!

Ми хочемо, щоб зброя не згодилась ,
Щоб порох у повітрі не стояв ,
Щоб Україна Господу молилась ,
А ворог не чинив ганебних справ!

«Мир вам!» - Колись Христос сказав до учнів !
Й так хочеться, щоб мир цей  був завжди!
Хай небо не закриють грізні  тучі!
«О, збережи нас, Боже від біди!»
~ДЛВ~

24.02.2022