Дали съм мислила за теб?

Ирен Тодорова
Ако мисълта ми можеше да стане конец,
 щеше да омотае цялото земно кълбо.
 Менелаос Лундемис ( "Черешите ще цъфнат и тази година")

Омотах Земята със пламък,
от словата на приказка чудна.
С надежда измислих си замък
и те чакам, чакам те будна.

Там се стига през пъстри поляни.
Самодиви песни любовни там пеят.
Ще те мамят с отвари от билки набрани,
но все пак пътя до мен ти ще намериш,

По конеца, който опънах
цял ден с мисли за тебе
и света с него обгърнах,
за да стигнеш по лесно до мене.

Идвай и иглика носи ми
в края на днешния ден.
Само мъничко стръкче иглика,
но откъснато с обич
 ...за мен.

бел. на автора Според народните вярвания игликата пази от лоши очи и магии. А според символиката на цветята , да подариш иглика означава „Не мога да живея без теб”

колаж - Ирен Тодорова