Весна прийшла

Галина Чехута
І небо ніжно-голубе,
І сонце світить ясно,
І радість у очах людей:
Весна прийшла дочасно!

У далеч йдуть відтінки снів,
Зникає навіть втома,
В полоні дивних почуттів
Вже не сидиться вдома.

Зникає сніг, і вже трава,
Відчувши поривання,
Шепоче радісно: "Жива!" -
Без страху і вагання.

Природа знову ожива,
Птахи співають дружно,
Чекає світ нові дива
І не зітхає тужно…

Пора зелена, запашна
Чарує ліс, галяви!..
Весна! Весна! Прийшла весна!
Ясніють всюди барви!..