Отава

Олесь Птах
Нас вічно намагаються знищити,
(а це - неможливо), та невпинно
вік за віком проростаємо знову
і вперто кидаємо своє насіння
у Богами даровану давню землю,
спустошену у черговому нашесті
і нагодовану трупами ворогів,
бо, на відміну від них, ницих,
у нас є найважливіше,- коріння...