Про пiдснiжник загадки-3 - 15шт

Елена Буторина-Палагута
З альбому «Казка Весняна»

«ПРО  ПІДСНІЖНИК  ЗАГАДКИ»-3 \ 15шт.

4* (у Чехії підсніжник – «сніжинка»)

4.1.*
Наче сніжинка,
Прямо із снігу росте
Квітка весняна...

І розливає
Сяйво серденька святе
По сніжним полянам...

4.2.*
Зростають крізь зимні крижинки...
Зі снігом на пролісках грають...
Очами блискочуть «сніжинки» –
Пророки квітневого раю... \ весняного

4.3.*
Виросла «сніжинка»
В лісі березневім...
Зазирнула в воду
Першого струмка...

І себе впізнала...
І шепнула тихо:
«Як же непомітно
Знов прийшла весна!!!»

4.4.*
Душі закохані перших «сніжинок» –
Ніжності повні... Любові... Тепла...
Хоч і крихкі їхні листя й стеблинки,
Сонечком світяться світлі серця!!!

4.5.*
Злиться на квітку зима...
Сердяться вітер і стужа...
А квітці сниться весна,
Що зігріває їй душу!!!
 
Юна «сніжинка» цвіте
Прямо в засніженім лісі...
Сяяння творить святе
В дзвониках біло-сріблистих...

4.6.*
Виглянула квітка
В лісі півпрозорім...
Крихітний розвідник,
Посланий весною...

Ще сніг не розтанув...
І тепла немає...
Та сніжинка-квітка
Радує красою!!!

4.7.*
Квітка-сніжинка
Дзвоном криштальним дзвенить...
Оду Веснянці складає...

4.8.*
Квітко-сніжинко,
Час прокидатися!!!
Ясному сонцю
Знов посміхатися!!!

Очі відкрити...
Квітню вклонитися...
З трепетом ніжним
В нього влюбитися!!!

4.9.*
Юна квіточка біленька
В небо дивиться натхненно...\ щасливо
Пелюстки – немов сніжинки!!!
Срібні... З сяянням криштальним...

Тільки ти не доторкайся
До тендітного творіння... \ весняного, квітневого
Руки не тягни до нього...
Раптом пелюстки розтануть?!.

4.10.*
Світла, як сльоза дитяча,
Ніжна квітонька-сніжинка...
Пелюстки – немов криштальні!!!
Срібні... Сяючі... Крихкі...

Так, вона тендітна... Дуже!!!
А проте – стійка та сильна!!!
Не страшні ні сніг, ні холод
Юній пасії весни!!!

4.11.*
Із полону снігового
Квітка вирвалась криштальна...
На пелюсточках-сніжинках
Нам Веснянку принесла...

4.12.*
Милий, чистий та дзвінкий
Первісток Веснянки... \ весняний
Мов сніжинки, пелюстки
З сяянням срібляним!!!

4.13.*
Закачайся, задзвени,
Квіточка-сніжинка!!!
Квітень юний розбуди!!!
І утри сльозинки...

4.14.*
Мов мереживна сніжинка
На смарагдовій долоні,
На одній танцює ніжці
Перша квіточка весни...

Радісна вона... Щаслива...
В березневому полоні
Добре їй... Затишно... Тепло...
І думки її – ясні!!! \ Почуття усі – чисті!!!

4.15.*
На лісовій проталинці
Цвіте пухнаста квіточка –
Срібляно-біла, трепетна
Ажурова «сніжиночка»...


© Copyright: Елена Палагута, 2022
Свидетельство о публикации №122021505882
http://stihi.ru/2022/02/15/5882