Сон-404

Хохол Хохотович
В подружок - навчання і лекції,
І книги нові на розкладці,
Що рекомендує професор -
Купити - й пятірка авансом.
Подружкам важливо закінчити -
Й здобути червоний диплом,
Бо треба зліпити із нічого -
Карєру - в змаганні з хамлом.
В них феміністичні прожекти,
Й бажання - самій досягнути,
Верхіки з студентським бюджетом,
Й пропискою - родом із дупи.

А я - під тюльпановим деревом,
Цілуюсь до самого ранку,
Красива - всі думають, стерва,
Насправді - кохання бранка.
Своїми пухкими губами
Тулюся до губ юнацьких -
Й любов намагаюсь впіймати,
Що ранком щезає зненацька.
А я кожен день - по зигзагу,
Іду, не жалкуючи серця.
Сьогодні з одним - а завтра,
Із іншим - як заманеться.

В подружок - ігри в амбіції,
В рожево-блакитнім тумані,
Розумні втікачки з провінції,
Що з дуру біжать до капканів.
В пошуковику розтасовані -
По різноманітним вакансіям,
Вони у клітках мегаполісу -
Затребувані й висококласні.
В мишиних своїх перегонах -
Надіяться, що їх помітять.
І вихопить зубками вгору -
З юрби зголоднілий Кітті.

А я - під тюльпановим деревом,
Танцюю черговий стрептиз,
Уже не рахую партнерів -
Й не жду одного, як колись.
Я знаю - чого я варта,
По курсу десятків валют,
Та скінчиться термін придатності -
І я буду знов на нулю.
А я кожен день - по зигзагу,
Під трек із брудного денсу,
Хитаюсь по вітру - пяна,
Як жертва у власній месі.