Моб ла-1

Хохол Хохотович
Для сучасників - мобіла
Більш, ніж черговий айфон,
Це продовження їх тіла.
Це відросток - біофон.

Це доповнення до мозку,
Без якого - той заглючить,
Якщо хтось, у настиск кнопки -
Його з посміхом відключить.

Це нагальна необхідність -
Пята - основна - кінцівка,
Жить без котрої - ймовірність -
Як від зіткнень з вантажівкою.

Тільки народився - зразу ж
Облюбовуєш свій космос.
Що без нього ніц не вартий -
Бо вродився голим й босим.

Власний світ - в ютуб-каналі,
Де групуються по лайкам.
Це як вихід у астрали -
У світ котиків і зайків.

У мережі - купа друзів,
Без порад яких і кроку,
Ти не ступиш - наче мусиш -
Зносить похвалу і докір.

Гроші - в елекроннім виді -
Для миттєвих розрахунків,
Щоб прискорить життєшвидкість
Й звільнить час для поцілунків.

Комуналка - в інтернеті,
Супермаркети - в онлайні,
Важко вирватись з лабетів,
Якщо світ таки впіймає.

В транспорті - сигнал мобілки,
Дає право на оплату,
І кешбек - працює тільки,
Якщо є у банку картка.

А якщо мобілка - тільки,
Дві хвилини для дзвінків,
То тобе на цьому світі -
Жде лиш гроб й кортеж з вінків.

І якщо - старий й безсиллий,
Й осучаснитись не здатен -
Тоді - велком до могили,
Де заждались уже ждати.