В науцi жiнка недарма

Клавдия Дмитрив
(Відповідь на коментар Стефанії Терпеливець на вірш «ЖІНКА І НАУКА»)

Життя без жінки, звісно, неможливе,
Куди не глянь, то всюди є вона,
Та й рішення прийме, бува, важливе,
І ні для кого це не дивина.

Жіночий розум, мислення і погляд,
Думки і бачення чому і як,
У жінки особливий є світогляд,
І відчуття, і вишуканий смак.

Без жінки і наука – не наука,
Робити вміє жінка відкриття,
Під силу і хімічна їй сполука,
І мозок, й психологія й злиття.

Міркує жінка, мислить і доводить,
Дивує у науці все мужчин,
Все щось нове в науці винаходить,
І в висновках багато є причин.

Посильне жінці все у цьому світі,
Без жінки і науці теж не буть,
Та й розум жінки навіть на орбіті,
Жіночі відкриття важливо чуть.

Наука й жінка з радістю крокують,
Наука піддається їй сповна,
До нових звершень залюбки прямують,
В науці жінка зовсім недарма.

13.02.2022 р.