Жiнка i наука

Клавдия Дмитрив
Життя без жінки важко уявити,
Без неї сонце, мабуть, й не зійшло б.
Без жінки людство що могло б зробити?
Та й важко уявити, що було б.

Куди не глянь – присутня всюди жінка
І розмаїття всіх жіночих доль,
І кожен крок, і різна поведінка…
Важлива і в науці жінки роль.

Дослідження доводиться робити
І формули усякі виводить,
Всебічність цю потрібно оцінити,
І навіть в приклад жінку приводить.

Дива в науці завжди жінка творить,
Це – генератор безлічі ідей,
І баченням своїм далеко зорить,
Нема для жінки замкнених дверей.

Вона – і жінка, й мама, і дружина,
Порадниця й підтримка у житті,
А праця наукова, як дитина.
Ще й пише часто твердження, статті.

Багато що зробити жінка може,
Вона й наука – роду одного,
Між ними таємниче щось і схоже,
Загадка і поєднання цього.

Наука й жінка, жінка і наука,
Обидні у гармонії живуть,
І кожна з них – у чомусь запорука,
І лиш вперед обидві завжди йдуть.

Та й жодну з них не можна зупинити,
Вони обидві – завжди відкриття,
В науці жінку треба оцінити,
Бо жінка – геній, світло і життя.

12.02.2022 р.