Рухи донъям

Гульзима Хасан
Урал итэгендэ Удигем
- Инэсенэ сыйынган бер улан.
Балкый  ауылым индэ боронгодан,
Чишмэсе унынг, йылгалары
- Ярсу тарихларнынг куз яшедер,
Талган жаннарныкы жимешедер.
Болон чичкэлэре: эй, куаныч!
Куз кысалар, тип: был тыныч.
Коча уны, кинг кукрэгенэ кыса дала,
Елы жилле йомшак кулы берлэн 
Чэчлэреннэн сипый, назландыра.
Бойок таунынг Кызыл-Яры:
У кып-кызыл битле кызчык сыман,
Карап тора кояш  козгосенэ,
Эмже сыуларына тезлэнеп.
Кайчагында нэфрэт яндыра,
Дошман басса жиргэ  эгэр,
Эзер была, кылыч алмага.
Кан койолган, сенггэн Кызыл-Ярга,
Уткэн гасырларга бэйлэнгэн.
Вафат былган батыр бабаларнынг,
Калган рухы  ялкын ут былып.
Кунелле таулары нэкъ урталый,
Унда шаулый бойок кайыннары.
У тауларда кайын сыуы тугел,
Инэ кукрэгененг сотлэре.
Таулар тора саклап у сабыйны,
Сортоп яшен, кайгы-хэсрэтлэрен,
Йылгаларга жан, хэрэкэт биреп,
Алдый алга, ондой еракларга!
Урал таулар, Башкорт жирем,
Удик ауылым, Тол сыуларым,
Йорэгемдэ рухи донъям!



Прошу прощения, алфавит только русский; фото Лилии Хасан