Э. Дикинсон. 1273. That sacred Closet when you swe

Ольга Денисова 2
1273 (1873)
Убрать чулан священный тот,
Что памятью зовут,
Входи почтительно с метлой
И молчаливым будь –
 
Как знать, чем кончится твой труд,
Не говоря о том,
С кем разговор тебя там ждет,
Коль вторгнешься в их сон –

А лучше праха не тревожь –
Почтенный, пусть лежит –
Не сладить с ним, но может он
Навек отнять язык –
26-29.01.2022

 
 
1273
That sacred Closet when you sweep -
Entitled "Memory –
Select a reverential Broom -
And do it silently –
 
'Twill be a Labor of surprise –
Besides Identity
Of other Interlocutors
A probability –
 
August the Dust of that Domain –
Unchallenged – let it lie –
You cannot supersede itself,
But it can silence you –
 -
Entitled "Memory –
Select a reverential Broom -
And do it silently –
 
'Twill be a Labor of surprise –
Besides Identity
Of other Interlocutors
A probability –
 
August the Dust of that Domain –
Unchallenged – let it lie –
You cannot supersede itself,
But it can silence you –