Травнева Мавка

Наталка Змиивна
Пощо катуєш ти її?
Чому звільнити не бажаєш?
Якщо нема в житті твоїм
Для неї місця, втім, чекає –

Її надію загаси,
Не потурай своїм бажанням!
Ти майже вже занапастив
Її життя, її кохання…

Тобі не хочеться її
Втрачать для себе остаточно,
Але… Нема любові, і
Колись ти підеш, хоч й не хочеш…

То краще зараз, ніж колись,
Допоки ще не згасла доля
Її. Піди, мов вдячний гість:
Що швидший біль – то менше болю.

10.11.04