На свiтi э одна вiйна...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

На світі є одна війна —
Між бідним і багатим.
Не примирити куцана
Й оцих,
              колись крилатих,

Яких у рабство узяли,
Із кого тягнуть жили,
Ще й вимагають лиш хвали
З уродин до могили.

(Із книги "Внуки грому", 2019)