Соняшникова парасоля

Наталка Змиивна
Сонцеподібна:
Кругла та яскрава
Кружляла над моєю головою.
„І вабить, і відштовхує водночас…
Так само, як і він –
Моє чарівне сонце.

Вона мені не дуже і потрібна –
Нова забавка.
…Я поки просто подивлюсь-постою.
А, може, врешті решт я так захочу,
Що вже не втримаюсь…”
Бурштин,
Смарагд, гагат і… що це?

Oh, Sole Mia! Oh, Sole!
Кого у серце я впустила?
…Ховає від дощу нас з милим
Соняшникова парасоля!

24.10.04