Спробуемо утекти

Галина Чехута
Дихає зима колючим снігом
І рум'янить щоки морозцем,
З вітром забавляється зі сміхом...
Сонце світить тьмяним каганцем…

Хочеться втекти від непогоди
В тепле літо, в луки запашні,
В романтичні і п'янкі пригоди,
У пташині співи запальні.

А давай ми спробуємо разом
Утекти у солов'їний рай,
Сядемо удвох за перелазом,
Де зелений шепчеться розмай.

Підемо туди, де б'є джерельце,
Де шумить приглушено струмок,
Там зігрієм душу ми і серце
У обіймах ночі і зірок...