Кривдник i яма

Клавдия Дмитрив
Я можу вам сказать чи не сказати,
До кого з вас піти чи не піти,
Та друга й недруга – важливо розпізнати,
Й стежки ворожі боком обійти.

Доводити щось комусь я не буду,
Воно не варте нервів і страждань,
Та недруга назавжди я забуду,
Не чуть брехні й зловісних нарікань.

Я буду мовчки лиш на все дивитись,
В житті нікого просто не мина,
Щоб в розпізнанні часом не спізнитись,
Бо обернеться чим воно – хтозна.

Тому Господь веде в житті за руку,
Життя підказки різні подає,
Доводиться терпіть і біль і муку,
Та кривднику  заплату Бог дає.

Чи все сказать, чи може б то змовчати
Й дивитись, як збира плоди твій «друг»?
Життя крапки береться розставляти,
Й для цього запускає чудо-плуг.

Хоч боляче й нестерпно так буває,
Та витримать Бог сили додає,
І яму, хто під ким щораз «копає»,
На повен зріст у яму ту стає.

04.01.2021 р.